5 Başlıkta Çocuklara Uygun Oyuncak Nasıl Seçilir?

5 Başlıkta Çocuklara Uygun Oyuncak Nasıl Seçilir?

Tüm ebeveynler biliyor ki, çocuğunuz ile bir oyuncakçıya giderseniz, belki de normal zamanda çocuğunuza almayacağınız oyuncakları görerek, size aldırmak konusunda ısrarcı olabiliyorlar. Çocuğunuz için doğru oyuncak seçimi yapmak, yaşına en uygun olanları seçebilmek, ileriki yaşlarını birçok konuda etkileyecektir. Çocuklar için en iyi oyuncaklardan biri, herhangi bir kalıba bağlı olmayan oyuncaklardır. Bu tür açık uçlu oyuncak ve oyunlar, hayal gücünü, yaratıcılığını ve problem çözme yeteneklerini geliştirerek, ön plana çıkmasını sağlıyor. Açık uçlu oyuncaklar içerisinde; bloklar, Legolar, birçok kutu oyuncağı, giydirme ile ilgili oyunlar ve bunlara benzer çıkartmalar yer alıyor.

Piyasada birçok farklı alternatiflerle dolu çok fazla oyuncak seçeneği bulabilirsiniz. Önemli olan hem eğlenceli, hem eğitici, hem de en uygun oyuncağı seçebilmektir. Oyuncak bebekler, arabalar, kamyonlar, mutfak malzemeleri, film kahramanlı oyuncak ve daha birçoğu gibi sayısız alternatifin için özel olarak seçeceğiniz, karakterine, ilgi alanlarına, kendisini her anlamda geliştirip, kontrol edebilmesine destek olan oyuncaklardan yana da seçimlerinizi yapabilirsiniz. Oyuncak seçimleriniz her ne olursa olsun öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken birkaç unsur bulunuyor

  • Oyuncaklar çok çeşitli olmakla birlikte her yaş için farklı oyuncak grupları yer alıyor. Tüm bu seçenekler içerisinde oyuncağın güvenli olması, gelişim düzeyine uygun olması gerekiyor. Satın aldığınız oyuncaklar temiz, keskin köşeleri olmayan veya eğer çocuğunuzun yaşı çok küçük ise, seçeceğiniz oyuncağın çıkarılabilir veya kolayca kopabilir küçük parçaları olmamalıdır. Hangi yaşta olursa olsun, yanıcı ve zehirli maddeler içeren oyuncaklarınızı çocuklarınızdan uzak tutmalısınız.
  • Çocuklar, yaşlarına değişkenlik göstermesi ile birlikte, karmaşık, çözemedikleri ve kullanım kolaylığı sağlamayan oyuncaklardan kolayca sıkılıp, zevk almayacaklardır. Yaşına göre basit oyun setleri gibi oyuncaklar hem zevk almasını sağlayacak hem de kendi başına oynayabileceği için sıkılmayacaktır.
  • Genel olarak tüm oyuncakların eğitim değeri olmasa da, eğer siz doğru oyuncağı seçmek istiyorsanız, kutu üzerinde yazılanları dikkatlice okumalısınız. Eğitim değeri olan, çocuğunuza düşünmeyi, hayal etmeyi ve kendi başına yaratmayı öğretebilecek puzzle gibi oyuncaklar, bu anlamdaki tüm becerilerini geliştirebileceği oyuncaklar arasında yerini alıyor.
  • Eğitim değeri kadar sosyal değeri de yüksek olan oyuncaklar, çocuğunuzun başka çocuklar veya sizinle de iletişim kurmasına yardımcı olabilecek şekilde üretilen oyuncaklardır. Sosyal değeri yüksek olan oyuncaklar, bir başkası ile işbirliği kurabilmeyi, oyun içerisinde ki bir anlaşmazlık olması halinde bunu müzakere edebilmesini ve ortak paydada buluşarak uzlaşmasını sağlayabilir. Paylaşımı, kazanmayı, kaybetmeyi ve tüm bunların kendisine kattığı değeri daha iyi anlayabilmesi için sosyal değeri yüksek oyuncaklar çocuğunuz için en değerli oyuncaklar arasında yer alıyor.
  • Satın alacağınız oyuncakların sağlamlığı ve uzun ömürlülüğü çok önemlidir. Çocuğunuz oyuncağını eline aldığı zaman birkaç defadan sonra kırılabilen ve yeterince sağlam olmayan oyuncaklar, onun oyuncaktan alması gereken zevki ve eğitimi alamamasına aynı zamanda da sizin tekrardan aynı oyuncaktan alarak bütçenizi zorlamanıza neden olacaktır. Seçimlerinizi kaliteli, sağlam ve değerli oyuncaklardan yana kullanmalısınız.

 

Yaşına göre seçebileceğiniz alternatif oyuncak kategorileri; ilk yaş diye adlandırılan oyuncaklar, oyuncak bebek oyun setleri, puzzle, eğer ilgisi var ise müzik aletleri, boyama kartları, oyuncak araba, daha büyük çocuklar için scooter, sosyal oyuncaklar arasında oyun kartları seçebilirsiniz. Eğitici değer yüksek oyuncak seçimlerinizi; hafıza oyunları, beceri oyunları, mıknatıslı ve kutu oyunlardan yana kullanabilirsiniz. Tüm bunların arasından çocuğunuza uygun oyuncak seçimi yaparken, onun nelerden hoşlandığını, en fazla neyin ilgisini çekeceğini bilerek satın alımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bazen de hiç beklemediğiniz bir oyuncak aslında onun ilgisini diğer tüm oyuncaklardan daha fazla çekebilir.

Etiketler: -
Ocak 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR