5 Başlıkta Eğitici Oyuncaklar Nasıl Olmalı?

5 Başlıkta Eğitici Oyuncaklar Nasıl Olmalı?

Çocuklar yeni şeyleri keşfetmek, öğrenmek ve onları daha sonra kullanmak üzere hafızalarına kaydetmek konusunda oldukça başarılıdır. Hiç şüphe yok ki, oyuncaklar çocukların dünyasında en eğlenceli eşyalardan biridir. Sadece çocuklar için değil aynı zamanda yetişkinlerde de geçerli olan bir öğrenme yöntemi vardır. Bir şeyin daha çok akılda kalınması isteniyorsa, onu daha eğlenceli hale getirmek, daha rahat hatırlayabilmek için geliştirilmiş bir yöntemdir. Tıpkı buna benzer bir şekilde çocuklarda, en fazla bilgi ve beceriyi oyuncaklardan öğreniyorlar. Elbette eğitici oyuncaklar, hem bedensel hem de zihinsel olarak çocuk gelişimini destekleyen unsurların başında gelmektedir. Oyuncakların temel amacı eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamaktır. Eğitici oyuncakların amacı ise çocuklarınızı eğlendirirken, bilişsel becerilerini geliştirmelerine yardımcı olarak, düşünme ve problem çözme yeteneklerini de keşfedip, onları geliştirmelerine yardımcı olmaktır.

Çocuğunuz için eğitici oyuncak seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken 5 başlık bulunuyor.

  1. Çocuğunuz için oyuncak seçimi yaparken ilgi alanları ile yeteneklerini ön planda tutun.

Bir oyuncağın çocuğunuz için eğitici olmasını istiyorsanız, öncelikli çocuğunuzun eğitici oyunlar ilgilenmesi gerekiyor. Hiç ilgisini çekmeyen bir oyuncağı, ne kadar eğitici olursa olsun, çocuğunuzun oynamasını sağlamanız oldukça zordur. Eğer bloklardan hoşlanıyor ve inşaat yapmayı seviyor ise, mıknatıslı oyuncak satın alabilirsiniz. Bu türdeki oyun setleri, sıralama, şekilleri tanıma, yaratıcılık ve problem çözme gibi yeteneklerini geliştirmesine yardımcı oluyor.

  1. Beceriyi geliştirmek, bir iş üzerinde dikkatli bir şekilde konsantre olmak, küçük yaşlarda edinilebilen ve zamanla geliştirilebilen yeteneklerdir. Çocuğunuzun koordinasyon becerisini geliştirmek için bir oyuncak seçimi yapmak istiyorsanız, yaşına uygun olarak aralarından seçeceğiniz; resim çizme, olta ile balık tutma veya çekiç ile tahta üzerine şekilleri çakmak gibi oyuncakları tercih edebilirsiniz. Becerilerini geliştiren oyuncaklar aynı zamanda kendilerine güvenlerini artıran, başarıyı tetikleyen, talimatları izleme yeteneklerini artıran oyuncak çeşitlerindendir.
  2. Eğitici oyunlar içerisinde belki de en eğlenceli ve düşündüren oyuncak çeşitleri arasında hafıza oyuncakları gelmektedir. Hafıza oyuncakları, dikkati, konsantrasyonu ve o anlık konuya odaklanmayı harekete geçiren, beynin tüm işlevlerini o ana odaklayan oyuncak türüdür. Hafıza oyuncakları ile birlikte, çocuğunuzun detaylara ne kadar dikkat ettiğini görebilir, kendisi de aynı zamanda detayların yaşam için ne kadar önemli olduğunu kavrayabilir. Görsel hafızayı güçlendirmek, iki farklı görüntü arasında ki farklılıkları görebilmeye çalışmak, çocuğunuzun hafızasını öncelikle kısa vadede, fakat düzenli olarak devam edilmesi halinde de uzun vadede, önemli şekilde gelişmesini sağlamaktadır.
  3. Birçok minik kahramanın en sevdiği oyuncaklardan biri kutu oyuncaklarıdır. Kutu oyuncaklarının oldukça fazla çeşidi piyasada bulunabiliyor. Bu oyuncaklar kimi zaman bir çiftlik, kimi zaman hayvanat bahçesi veya bir ada olabilir. Kutu oyuncaklarında, içinden çıkan nesnelerin ne yapılacağına karar vermek çocuğunuzun hayal gücü kadar sınırsızdır. 7 yaş üzeri çocuklar için kutu oyuncaklarında, problemleri çözme ve zekayı geliştirici oyuncaklarda yer almaktadır. Zeka içerikli bir kutu oyunu ile çocuğunuzun hem problemlere nasıl yaklaşıp, onları hangi yöntemlerle çözdüğünü görebilir aynı zamanda da sabrını sınayabilirsiniz.
  4. Çocuklarınız büyüdükçe tek başlarına oyun oynamaktansa, sizinle veya arkadaşları ile birlikte oyun oynamak isteyecektir. Birden fazla kişi ile oynanabilen zeka geliştirici oyuncakların en sevilenleri arasında mini oyunlar ve oyun setleri bulunuyor. Mini oyunlar, problem çözme yeteneklerini, mantık geliştirmeyi ve belirgin kurallar doğrultusunda oyunu oynamayı öğretiyor.

Her yaş grubu için birbirinden farklı ve zekayı geliştirici oyuncakların içinden, kendi çocuğunuz için en doğrusunu bulabilmek, doğru şekilde gelişmesi açısından oldukça büyük önem taşıyor. Ebeveyn olarak seçeceğiniz oyuncakların türü, çocuğunuzun o oyuncağa karşı duyacağı ilgi ve oyuncağın çocuğunuza katacağı faydayı, ileriki yaşlarında çok daha rahat gözlemleyebileceksiniz. Hafıza oyuncaklarını keşfetmek için kategori sayfamıza göz atabilirsiniz.

Etiketler: -
Ocak 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR