Evde Çocuk Bakım Ürünleri Nelerdir?

Evde Çocuk Bakım Ürünleri Nelerdir?

Evinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz ve aslında çoğu zamanda onlar olmadan bebek ve çocuk bakımının zorlaştığı birçok ürün bulunuyor. Bu ürünler kullanım alanlarına ve ne zaman kullanacağınıza göre değişkenlik gösteriyor. Bebek ürünlerinin doğru seçilmesi halinde faydalarını kısa zamanda fark edebilirsiniz. Çocuğunuzun hassas cildi için özel olarak üretilmiş bakım ürünleri, içlerinde banyo kitlerinden, oyuncaklara kadar bir skala barındırıyor. Mutlaka çocuk odası içinde bulundurmanız gereken bu bakım ürünleri, çocuğunuzun daha sağlıklı büyümesine olanak tanıyacaktır.

Bebeğiniz için doğal ürünleri tercih edebilirsiniz. Zararlı kimyasallar içermeyen doğal ve organik ürünler, özellikle yeni doğan ve bağışıklık sistemi daha gelişmemiş bebekleriniz için maksimum oranda koruma sağlayacaktır. Yeni doğan bir bebeğinizin, bebek odası içinde olmazsa olmaz ürünlerden bir tanesi elbette ki bebek bezinin teninde yaratacağı tahrişi önlemek adına üretilen bebek pişik kremleridir. Bu pişik kremlerini de yine doğal, organik veya kimyasalı azaltılmış ürünlerden seçebilirsiniz. Bebekler için diğer bir bakım ürünü ise güvenli kullanım sağlayan ürünlerdir. Patojenlerden ve bakterilerden kaynaklanan tahrişi önlemek, enfeksiyon olma riskini azaltmak için mutlaka bebek bakım ürünü olarak kullanılan ve bildiğiniz, sonuçları kanıtlanmış ürünleri tercih etmelisiniz. Eğer pişik krem ve buna benzer ürünleri daha az kullanmak istiyorsanız, bebeğinizi market bezleri ile değil, muslin bez kullanarak sarabilirsiniz.

Banyo yaptırmak her zaman keyifli olmuştur. Özel olarak bebekler için üretilmiş banyo kitlerini kullanarak rahatlıkla bebeğinize banyo yaptırabilirsiniz. Göz yakmayan ve cildini tahriş etmeyen formül ile üretilmiş şampuanlar, bebeğinizin sorunsuz şekilde banyo keyfini sürdürmesini sağlayacaktır. Özel olarak üretilen ve yumuşak dokuya sahip yıkama süngerlerinin de paketinin içinde yer aldığı bebek banyo kitlerini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Banyo sonrasında eğer bebeğiniz korkmuş ise rahatlatıcı losyonlarla ona masaj yaparak rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Vitaminler büyükler için olduğu kadar bebekler içinde büyük önem taşıyor. Özellikle C vitamini ve E vitaminini içinde barındıran ürünler, bebeğinizin yumuşacık cildini daha da nemlendirerek yumuşatacak ve rahat bir his verecektir.

Hala bez kullanan bebeklerde, ebeveynlerin en çok karşılaştığı sorunlardan bir tanesi poposunun tahriş olmasıdır. Bebeğinizin bezini kirlettiği zaman sıklıkla bezini değişmeli ve bebek ürünleri kullanılarak yıkanmalıdır. Yıkadıktan sonra yine uygun bir krem kullandıktan sonra bezi tekrardan takmanız halinde, pişik veya tahriş gibi sorunlarla daha az karşılaşmış olacaksınız.

Tabi ki bebeğinizin cildi için kaçınmanız gereken içeriklere sahip ürünlerde fazlasıyla bulunuyor. Birçok gelişmiş ülkede yasaklanan paraben içerikli ürünler ile karşılaşmışsanız onu kesinlikle kullanmamalısınız. Parabenlerin sağlık açısından uygun olmadığı, ileride birçok farklı ve geri dönüşü olamayacak rahatsızlıklara neden olduğu klinik olarak ispatlandığından, bebeğiniz için uygun bir içerik olmayacaktır. Çocuklar koku ve parfümlere karşı oldukça hassastırlar. Çocuk aksesuar ürünleri içinde kesinlikle barındırmamanız gereken sentetik kokular ve parfüm içerikli bakım ürünleri, onları kullanmanız halinde, çocuğunuzda hoş olmayan sonuçlara yol açabilir. Bu ürünler, içinde barındırdığı kimyasallardan dolayı çocuğunuza zarar verebilir ve solunum yollarını rahatsız ederek farklı bir reaksiyon göstermesine neden olabilir.

Hijyen ve değişim ürünleri olarak; organik krem temizleyiciler, bebeklere özel üretilmiş ıslak mendiller, duş jeli, şampuan ve yaşı biraz büyüdüğü zaman saçlarını taramak için yumuşak uçlu fırçalar satın alabilirsiniz. Güneş kremlerini genel olarak yaz mevsiminde deniz ve havuza giderken, güneşin zararlı ışınlarından korumak için kullanım amacı olsa da, çok beyaz olan bebeklerde hangi mevsim olursa olsun kullanılması daha sağlıklı olacaktır. Güneşin kışın bile verebileceği zararlı ışınlardan bebeğinizi koruyabilmek için bebek tekstil ürünlerinden şapka, bere, güneşlik gibi koruyucu bebek kıyafetleri ile birlikte kullanabileceğiniz bebekler için özel olarak üretilmiş güneş kremlerini kullanabilirsiniz.

Bebeklerde kol ve bacaklarının kaslarını rahatlatmak amacı ile uzmanların önerdiği bazı masaj teknikleri bulunuyor. Bu masajlar özellikle bebeğinizin gece uykusu için çok uygun masajlardır. Gece banyosunu yaptırdıktan sonra bebeğinize uygun bir masaj yağı veya kaygan bir bebek kremi ile kolayca masaj yaparak, hem kaslarını rahatlatabilir, hem de gece uykusunu deliksiz uyumasını sağlayabilirsiniz. Masaj yağlarını satın alırken, içerisinde asit veya başka bir zararlı madde olmadığından emin olmalısınız. Aksi halde cildinde döküntü veya kaşıntı gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Etiketler: -
Ocak 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR