Hayal Gücünü Geliştiren Mıknatıslı Oyuncaklar

Hayal Gücünü Geliştiren Mıknatıslı Oyuncaklar

Hayal Gücünü Geliştiren Mıknatıslı Oyuncaklar Isabel Abbey'de

Mıknatıslı oyuncak, manyetik alanın yardımıyla çocukların el ve parmak koordinasyonunu geliştiren, hayal güçlerini genişleten bir üründür. Mıknatıslı oyuncaklar, her birinde mıknatıs olan parçalardan meydana gelir. Çocuk, bu parçaları birleştirerek yeni bir ürün elde eder. Haliyle çocuk hem motor kaslarını hem de hayal gücünü çalıştırır. Tüm bu nedenlerle bu ürünlere mıknatıslı eğitici oyuncaklar da denir.

 

Çocukların yaşına özel, kaliteli ve tüm standartlara uygun oyuncaklar, motor becerisi denilen minik kaslarını ve hayal gücünü geliştirir.

mıknatıslı oyuncak

Mıknatıslı Oyuncaklar Çocukların Hayal Gücünü Nasıl Geliştirir?

Mıknatıslı oyuncaklar, yapıları itibariyle kolay kırılmayan, en az çaba ile oynanan oyuncaklardır. Bu bakımdan çocuklar, onlarla sıkılmadan, zevk alarak ve çok uzun bir süre oynarlar. Üstelik, çok çeşitli mıknatıslı oyuncak modelleri bulunmaktadır. Bu modellerden en çok tercih edilen iki oyuncak çeşidine göz atarsak:

Magformers: Üç yaş üstü çocuklar için uygundur. En çok tercih edileni 62 parçadan meydana gelendir. Oyuncakta, farklı köşegen çeşitleri bulunur. Bunlar, yutulamayacak kadar büyük parçalardır. Köşegen olmalarının nedenlerin birisi bu, diğeri ise daha kolay ve yaratıcı yapıların ortaya çıkmasını sağlamaktır. 46 parça, 30 parça, 90 parça ve 50 parça olan Magformes oyuncakları bulunmaktadır. Bu oyuncakların mıknatısları da oldukça güçlüdür.

 

Bristle Blocks: 24 ay sonrası çocuklar için uygundur ve en çok tercih edilen modelinde 68 parça bulunur. 68 parçanın hepsi de çocukların yutamayacağı kadar büyüktür. Bu bakımdan en çok tercih edilen mıknatıslı oyuncak çeşitlerindendir. Adı üstünde blok şeklinde olan bu oyuncak sayesinde, çocuklar hayal güçlerinin sınırlarını zorlayarak ilginç yapılar üretebilir.

magformers mıknatıslı oyuncak

Mıknatıslı Oyuncak Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mıknatıslı oyuncaklar 2 yaş altı çocuklar için uygun değildir. 24 aydan büyük çocuklarda mutlaka ebeveyn gözetiminde bu oyuncaklar ile oynamalıdır. Ek olarak mıknatıslı oyuncak seçerken büyük parçaları olan modeller seçilmelidir.

Mıknatıslı oyuncaklar için bir diğer önemli husus da renkli ve yaratıcılığı besleyecek kadar çok parçaya sahip olmalarına dikkat etmektir. Çocuk, ne kadar çok parça varsa o kadar çok hayal gücünü zorlayacaktır. Üstelik, bu sadece çocuklar için de geçerli değildir, bu tür oyuncaklarla ebeveynler de keyif alarak oynayabilir. Haliyle mıknatıslı oyuncaklar, ebeveyn ve çocuğun birlikte kaliteli vakit geçirmesini de sağlamaktadır. Hayvanları tanımak, alfabeyi öğrenmek, meslek grupları ile ilgili bilgiler vermek için de mıknatıslı oyuncaklar çok iyi bir araçtır. Ancak burada çocuğun ilgisi çok önemlidir. Her oyuncakta olduğu gibi mıknatıslı olanları da çocukla birlikte seçmek gerekir. Özellikle 2 yaş sonrasında, çocuğun kendi oyuncağını seçmesi, onun oyuncağa daha çok bağlanmasını, oynarken keyif almasını sağlamaktadır.

 

Isabel Abbey, tüm bu detayları sizin yerinize bunları düşünür. Isabel Abbey mağazalarında ve isabelabbey.com.tr’de sunulan tüm mıknatıslı eğitici oyuncaklar ebat bakımından büyük, çocukların yutamayacağı boyuttadır. Ayrıca 100’den fazla mıknatıslı oyuncağı çocukların ve ebeveynlerin beğenisine sunar.

Etiketler: -
Ağustos 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR