Muslin bezlerin bebeklere faydası nedir?

Muslin bezlerin bebeklere faydası nedir?

Muslin bez, en eski düz ve pamuksu dokumalardan biridir. Hafifi ve nefes alabilen yapısı itibari ile birçok alanda kullanıma uygundur. Bebek bezlerinde, fotoğraf stüdyolarındaki perdelerde, cerrahi prosedürlerde, gazı bezlerde ve terziliği ilgilendiren birçok alanda muslin kumaşlar kullanılıyor. Muslin bezler bir bebeği kundaklayabilmek için oldukça uygun bir kumaş türüdür. Yeni doğan bebeğinizi kundaklamak istediğiniz zaman doğru battaniyeyi seçmek çok önemlidir. Muslin bu konuda siz yardımcı olabilecek en doğru kumaştır. Bebeğinizi kundakladığınız zaman, vücut ısısını hapsedebilen fakat aynı zamanda da temiz havayı içine alabilen muslin kumaştan yapılmış bezler, çocuğunuzun kendi ısısı içinde sakin kalmasına olanak tanıyor. Muslin ile yapılmış kundaklar, anne rahmini taklit eden yumuşaklığa sahip olduğundan, bebeğiniz için sıcak bir ortam yaratarak kendisini anne rahminde olduğu kadar güvende hissetmesini sağlayacaktır.

Uyku, bebekler için en önemli ve vazgeçilmez unsurlardan biridir. Rahatsızlık veren, sürekli battaniyenin bebeğinizin cildini tahriş ettiği kumaşlar ile onun uyumasını bekleyemezsiniz. Muslin kumaştan yapılmış bezler yumuşak ve ılık olduğu için bebeğinize rahat bir ortam yaratarak uyumasına yardımcı olacaktır. Uyurken veya yeni uyandığı zaman onu emzirmeniz gerektiğinde de yine aynı şekilde muslin bez kumaş dokusu, bebeğinizin size temas ettiğinde, sıcaklığını hissetmesine olanak sağlayacak kadarda ince bir dokudadır.

Bebeklerin cildi, sizin cildinize oranla çok daha incedir. Bu inceliğinden dolayı hem tahriş olmaya hem de iklimin getirdiği sıcaklık ortalamalarına daha zor uyum sağlamasına neden oluyor. Organik muslin bez, bebeğinizin cildini tahriş etmeden, onun sıcaklık dengesini sağlayarak rahat etmesine olanak tanıyor. Bebekler birkaç unsur bir araya geldiği zaman sürekli uyuyan bir yapıdadırlar. Onların her anlamda muslin bez aracılığı ile daha çok rahat etmesini ve büyüme sürecini daha kolay atlatmanızı sağlayabilir. Bebeğinizi beslemek için kucağınıza aldığınız zaman, beslendikten sonra midesinde biriken gazı çıkarmasına yardımcı olan geğirme esnasında, sizin ve bebeğinizin üzeri kolayca kirlenebilir. Muslin bezlerin küçük boyutlu olanları bu işlemler sırasında hem bebeğinizin giysilerini hem de kendi giysinizi korumak için güzel bir yöntemdir. Omuzunuza yerleştireceğiniz yumuşak dokulu muslin bez, geğirme işleminden sonra kirlendiği zaman kolayca yıkanıp, hızlıca kuruyacaktır.

Organik bezler arasında muslin bez, bebeğinizin ihtiyaç duyduğu rahatlığı ona kolayca sağlayacak bir yapıya sahiptir. Marketten alacağınız naylon içerikli bebek bezi yerine, muslin kumaşından yapılmış bezleri kullanmanız hem sağlık hem de rahatlık açısından çok daha uygun olabilir. Muslin bezi birkaç defa bebek bezlerinde kullanılan pede sarıp, ardından su geçirmez bir örtü ile bebeğinizde kullanabilirsiniz. Böylece hem dünyadaki plastik atıkların azalmasına katkı koyabilir, hem de bebeğinizi pişik gibi tahriş edici hastalıkların olmasından uzak tutabilirsiniz.

Muslin kumaş en güvenli olarak adlandırabileceğiniz kumaş türlerindendir. Bebek tekstil ürünlerinden olan Organik muslin kumaş, normal kumaşlara oranla en güvenli alternatiften biridir. Normal kumaşlarda kullanılan kimyasal ve boyalar bebeğinize zarar verebilirken, muslin kumaş ise onu rahatlatan doğal, organik ve yumuşak bir yapıdadır. Normal diğer kumaşlara göre biraz daha pahalı olabilen muslin kumaşlar, bebeğinize sağladığı faydalar düşünüldüğü zaman aslında bir o kadarda ekonomiktir. Organik muslin kumaşlar organik pamuklardan üretiliyor. Bu organik pamuklar üretilirken, normal pamuklara oranla çok daha az sera gazı ürettiğinden, organik muslin bez kullanmanız bebeğinize fayda sağlarken, aslında bir o kadarda çevreye karşı fayda sağlamış oluyorsunuz. Bebeğiniz için en faydalı kumaşlardan biri olan muslin kumaşı uzun bir süre kullandıktan sonra bile hala yumuşak ve sağlam olduğunu göreceksiniz. Bebeğiniz büyüdüğü zaman da kullanmaya devam edebileceğiniz muslin bezleri, arzu ederseniz farklı alanlarda da kullanmaya devam edebilirsiniz.

Etiketler: -
Ocak 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR